Verseny

A hétvégén került megrendezésre Verőcén a Vendéglátó iskolák tanulóinak XVII.

Kárpát-medencei Szabadtéri

„Tóth Jutka” Emlékversenye, ahol iskolánk vendéglátásszervező és szakács tanulói két csapattal indultak. Felkészülésüket és munkájukat szakmai tanáraik Szikora Attila és Gyenge Edit segítette.

Az első versenynapon háromfogásos menüt kellett készíteni a csapatoknak, grillezve és két adagot megtálalva a zsűri részére bemutatni, majd szóban megvédeni. A szakértő zsűri a lovagrend, neves szakácsaiból állt. Ezen a napon iskolánk kettes számú csapata első helyezést ért el, tagjai: Ivanov Alex, Hegedüs Gergely, Verók Zsanett, Pintér Ákos. Az egyes csapatunk ezen a napon bronz érmet szerzett.

A második napon szabadtűzön főtt ételeket kellett készíteni és háromfogásos menüt bemutatni, majd megvédeni a zsűri előtt. Ezen a napon az egyes csapat végzett az első helyen, tagjai: Ladányi Kata, Molnár Mercédesz, Szabó Csanád, Tóth László. Ezúttal a kettes csapat szerzett bronz érmet.

A verseny alatt kapott meglepetés feladat elvégzése során Ladányi Kata vendéglátásszervező tanulónk a második helyezést szerezte meg.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Szeretnénk köszönetet mondani az Orosházi Kolbászklubnak, Molnár Imre hentesmesternek, a Viharsarki Chilinek akik termékeivel támogattak minket és Szénási Péternek aki a pékárukat készítette a csapat részére.

              (További képek megtekinhetők a képre kattintva!)

59389613 2289679254403544 8831965533956997120 n

Ingyenes nyelvoktatás

Korábban meghírdetett nyelvtanfolyamunk előre láthatóan május elején indul.

Szakmák éjszakája 2019

Ismét késő estébe nyúlóan tartotta nyitva kapuit a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakközépiskolája a Szakmák Éjszakája országos programhoz kapcsolódóan. Az április 12-i rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan idén is feltehették kérdéseiket, sőt ki is próbálhatták magukat a különböző szakmákban az érdeklődő fiatalok.

Különleges vendég mutatta be tudása egy részét: Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes mesterszakács adott ízelítőt abból, ugyanazt az ételt hogyan lehet több különböző módon tálalni. Ehhez az általa hozott, esetenként előre elkészített alapanyagokat használta, így szponzorálva a rendezvényt.

                                                    (A galéria a képre kattintva nyílik meg)

net 2

 

Szakmák Éjszakája

56669607 2259433610761442 194774559260409856 o

Pelikán Kupa

A Gyulai Szakképzési Centrum Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma pincér tanulói eredményesen szerepeltek 2019. április 6-án a szolnoki Pelikán Kupán.A Pelikán Kupa az ország legjobb szakács, cukrász, pincér tanulóinak megmérettetése. A megmérettetés összhangban van a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési politikájával, hozzájárul a szakmák népszerűsítéséhez és fejlődéséhez, és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjére, a Szakma Sztár Fesztiválra való felkészülést is szolgálja. A pincér tanulóknak a következő feladatokat kellett teljesíteni: 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában, az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán, kisegítő asztal készítése, 20 kérdéses szakmai totó kitöltése, aminek tartalma: általános intelligencia, borok, trend, szakmai ismeretek. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka (élőmunka): Kunsági csirke trancsírozása, tálalása salátával négy fő részére. A munka közönség előtt zajlott. Eredmények: Kollár Nataniel és Tóth Milán elismerő emléklapot kapott, Farkas Enikő és Miklósik bronzérmet, míg Györgyi Krisztina ezüstérmet kapott. Felkészítő tanáraik Gyapjasné Béres Enikő és Mrena János.

                                                    További képek (katt a képre)

net2