Szakmai nap Szegeden

Iskolánk 12/C osztály rendész tanulói 2017. január 17-én Szegedre szerveztek szakmai kirándulást. A tavaly ősszel Budapest Groupama Arénában végrehajtott személy- és vagyonőri ismeretek gyakorlati  elsajátítását segítő program méltó folytatása volt ez a program.

Az osztály először - az iskolai szakmai tanárok vezetésével - „Csillagbörtön” néven közismert fegyház és börtönbe látogatott el. Ezen nem mindennapi program keretében megismerkedhettek a tanulók az intézménnyel és annak működésével.

Folytatásként a rendőr tiszthelyettesek képzését végző Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumba folytatták útjukat, - ahol kimondottan az orosházi középiskolásoknak állítottak össze bemutatókat illetve nyújtottak segítséget a jelentkezési lapok kitöltéséhez.

Nap zárásaként a Röszkén található Határrendészeti Kirendeltséget látogatták meg a diákok, ahol betekinthettek a napi munkafolyamatokba, megismerkedhettek a határ őrzéséhez alkalmazott  speciális eszközökkel és láthatták a határvonalnál kialakított tranzitzónát és az ott folyó munkát.

 A végzős hallgatók a nap folyamán szerzett gyakorlati ismereteikkel, és a 4 év alatt szerzett tudásukkal reméljük eredményesen felkészülnek a szakmai érettségire.

 2143