Képzési kínálat 2020/2021

Csillogó érmeket hozott a Mikulás a Kossuth iskola diákjainak

A GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma vendéglátást tanuló diákjai a hétvégén a VIII. Illéssy Gasztro Kupán Kisújszálláson mérettették meg tudásukat az ország egyik legnagyobb gasztronómiai versenyén, ahol több száz diák versenyzett a különböző versenyszámokban.

A diákok pincérek és szakácsok részére kiírt versenyszámokban indultak. A szakács versenyen melegkonyhás számban három diák indult, nekik két óra állt a rendelkezésükre, hogy a helyszínen elkészítsék az előre eltervezett ételeiket adott nyersanyag kosárból. A display tányérukon bemutatott étel több elemből állt, melynek elkészítése tökéletesre sikerült. A végső megmérettetésben a neves zsűri egy ezüst éremmel értékelte Tarapcsik Lászlót, aki különdíjat is kapott, Kis Antónia teljesítménye szintén ezüst érmes lett, Lipták Dániel nyakába pedig bronz érem került. A tanulók felkészítését oktatóik, Szikora Attila és Gyenge Edit segítette.

Amíg a konyhában folyt a munka, Mrena János tanár úr pincér tanulói is nekikezdtek feladatuk végrehajtásához, először egy díszterítést kellett készíteniük egy ünnepi eseményre, majd pincér totón kellett bizonyítani elméleti tudásukat, végül pedig menü kártyát kellett szerkeszteniük. Az eredmény hirdetéskor a csapatversenyben indított Mónus Renáta és Fazekas Dominik nyakába került az arany érem, míg az egyéni számban indított Farkas Enikő és Görgényi Renáta teljesítményét bronzéremmel jutalmazta a szigorú szakmai zsűri.

kupa 5 of 5