Képzési kínálat 2020/2021

Robotika avagy a jövő technológiája a Kossuthban

Kellemes karácsonyi meglepetésben volt része a Kossuth diákjainak. Simon István Tamás a Gyulai Szakképzési Centrum kacellárja és Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes karácsonyi ajándékként a már meglévő és méltán népszerű robotparkot további 10 készlet LEGO Mindstorms Education robotkészlettel bővítik.

A kancellár kiemelte, hogy az orosházi intézmény eddig elért eredményei alapján döntött a további fejlesztések támogatásáról. A Gyulai Szakképzési Centrum kiemelten fontos feladatának tartja a fiatalok pályaválasztásának elősegítését azzal is, hogy a korszerű technológiák tanulását biztosítja a különféle szakképesítések elsajátítása során. Minden tagintézményünkben megteremtettük a robotika alapjait, LEGO robotjaink, melyekkel kellő számban felszereltük iskoláinkat ahhoz, hogy több csoportban is dolgozhassanak, osztatlan sikert arattak tanulóink és a pályaválasztás előtt álló leendő diákjaink körében.

Tanulóink digitális kompetenciáinak fejlesztése minden szakképesítés oktatása során – az adott szakma sajátosságainak megfelelő mértékben - stratégiai feladatunk, melynek alapfeltételeit megteremtettük. Orosházán gépésztechnikusaink, gépész tanulóink világszínvonalú ipari robot kezelésére és programozására alkalmas oktatóroboton sajátíthatják el a gyártás hatékonyságának növelését, az automata rendszerek termelékenységét, minőség javítását biztosító robottechnológiát. Diákjaink közvetlen tapasztalatot szereznek az élvonalbeli ipari robotok programozásában és működtetésében. Tudatosan készülünk arra, hogy a fiatalok kreatív tudására és széles körű információtechnológiai ismereteire támaszkodva új dimenzióba helyezzük a Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények fejlődését. Erősítjük azt a gazdaságfejlesztési irányt, ami a szakképzést választó diákok hosszú távú jövőjét meghatározhatja – fejtette ki gondolatait Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes

lego 10db