Tésztából „kreatívan”

Tésztából „kreatívan”


2019.03.17-én tanulóink a Szegeden a Ceglédi  Laskafesztivál elődöntőjén vettek részt. Junior kategóriában a szakács és felszolgáló tanulók mutathatják meg tudásukat, a séf kategóriában pedig a profik mérkőztek meg egymással. A Junior fordulóval a szervezők fő célja, hogy támogassák a tanulók szakmai fejlődését.

A versenyeken értékesített ételek bevételéből egy jótékonysági alapot hoznak létre, melynek összegét a döntőben a nyertes csapat iskolája kapja meg. Ezzel segítve a szakmai felkészítést és a technikai háttér megteremtését.  

A versenyt komoly felkészülés előzte meg a csapat részéről. Az ételt a felkészítő tanár „álmodta” meg, Gyapjasné Béres Enikő, aki a versenykiírást szigorúan véve állította össze a receptúrát.

A Döntő minden évben Cegléd városában, a Laska Fesztiválon kerül megrendezése.

A Döntő helyszíne, Cegléd lesz az a pont, ahol az elődöntő városai, helyi specialitásai bemutatkozhatnak. Nem csupán egy döntő lesz ez, hanem egy gasztrokultúrális esemény, egy fesztivál, ahol találkozhat a közönség és a szakma Magyarország sokszínűségével, a tájegységek ízeivel, specialitásokkal, látnivalókkal. A csapat az elődöntőn elért első helyezés után nagy izgalommal készül a döntőre.Csapattagok: Hézer Lívia, Baki Bence (9/G szakács tanulók), Kollár Nataniel, Tóth Milán (10/F pincér tanulók).

Gratulálunk a felkészítő tanárnak és a versenyzőknek! További sok sikert!



verseny 1verseny 2verseny 3

verseny 4verseny 6verseny 5verseny 7